Namiesto obvyklého sírenie použili alternatívne metódy zabezpečujúce potrebnú trvanlivosť. Pred sušením sa zozbierané hrozno krátko ponorí do 5%-ného roztoku potaše (uhličitanu draselného) s trochou bio olivového oleja. Tak sa skráti doba sušenia na slniečku. Sultánky sa sušia len tri až päť dní a uchovajú si počas tohto procesu svoju svetlú farbu - a bez sírenia! Po sušení sa hrozienka umyjú a ručne roztriedia. Zlepovanie sa zabráni orosením bobuliek trochou bio slnečnicového oleja. Koncentrácia oleja nesmie presiahnuť 0,5%.
Použitie: Na pečenie a varenie, do jogurtu, müsli a dezertov. Ako náhrada cukru a ostatných sladidiel.
Skladovať v suchu.
Krajina pôvodu: Turecko
Hmotnosť: 200 g
Výživové údaje na 100 g 
| Energetická hodnota | 
1 279 kJ/302 kcal | 
| Bielkoviny | 
2,5 g | 
| Sacharidy | 
68 g | 
| z toho cukry | 
67 g | 
| Tuky | 
0,5 g | 
| z toho nasýtené mastné kyseliny | 
0,2 g | 
| Vláknina | 
5,2 g | 
| Soľ | 
0,05 g |