Kvalita olivového oleja sa hodnotí podľa niekoľkých kritérií: kyslosti, vône, farby a chuti. Dôležitý je aj spôsob získavania oleja z olív. Tzv. extra panenský olivový olej (extra virgin) pochádza z prvého lisovania olív a má nízku kyslosť a jemnú vôňu. Získava sa iba mechanickou cestou - lisovaním za studena - bez použitia akejkoľvek chemickej rafinácie.
Použitie: odporúčame používať tento vysoko kvalitný olej v studenej kuchyni do šalátov, nátierok a zálievok a pre dochutenie polievok a pokrmov na konci varenia.
Skladovanie: skladujte v suchu a chráňte pred teplom.
Krajina pôvodu: Grécko
Objem: 500ml
Výživové údaje na 100 g
| Energetická hodnota 3 700 kJ / 900 kcal | 
| Tuky: | 
100,0 g | 
| z toho nasýtené mastné kyseliny: | 
16,0 g | 
| Sacharidy: | 
0,0 g | 
| z toho cukry: | 
0,0 g | 
| Bielkoviny: | 
0,0 g | 
| Soľ: | 
0,0 g | 
| Vitamín E | 
                                        13,1 mg (109 % DDD) | 
DDD - denná odporúčaná dávka alebo referenčná hodnota príjmu
 
GR -BIO-03
Poľnohospodárska produkcia EÚ